Genieten 
van 
een 
vegan 
ovenschotel

Januari 11

-

By Maarten Gomes

Delen op

Lekker eten begint voor vele van ons met een kamer die zich langzaam vult met de heerlijke geur van een vers gebakken appeltaart of vegan ovenschotel. Er zit iets bijna magisch aan een maaltijd in de oven stoppen en dan achterover leunen en wachten op de culinaire transformatie. 

vegan ovenschotel

De oven leent zich goed voor slow cooking. Ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen en van structuren te veranderen. Zo is een veganistische ovenschotel een succes in elk seizoen. En door het brede scala keukens die de vegan ovenschotel hebben omarm is er volop keus.

Een paar van mijn favoriete veganistische ovenschotel.

  1. Cauliflower curry bake

De Ierse tweeling broers, David and Stephen Flynn, van the Happy Pears maken met hun aanstekelijke energie de grootste carnivoren enthousiast over plantaardig eten. In deze ‘one pan to do it all’ gaat er een wereld voor je open over hoe je een bloemkool kan veranderen in een smaaksensatie.

  1. Stuffed curried aubergines

Deze in kokos, tamari en pindasaus gegaarde aubergines zijn zoals de meeste maaltijden van Jamie Oliver comfort food to the max. Of zoals Jamie het zegt: “Jam-packed with flavour, this totally tasty traybake is a must-try dish.”


Loopt het water je al in de mond? Neem dan vooral een kijkje in onze shop. Onze vegan ovenschotel zijn lokaal, gezond en verrukkelijk.

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.