Kan 
de 
magnetron 
maaltijd 
de 
wereld 
redden? 

Januari 11

-

By Myrthe van der Vlis

Delen op

Zoals de titel al verklapt geloof ik er heilig in dat een magnetron maaltijd niet langer synoniem staat voor een kansloze avond met flauwe hap achter de tv. Nee integendeel, de magnetron maaltijd is te lang ondergewaardeerd geweest en is nu gelukkig bezig met een inhaalslag.

  1. Gezonder

​​Magnetron eten zegt in de basis niks over hoe gezond het is. De ingredienten, conserveringsmethode en gebruik van smaakversterkers zijn hierin bepalend. Een gezonde magnetron maaltijd bestaat voor ons hoofdzakelijk (liefst 100%) uit planten. De ideale conserveringsmethode is diepvries zodat voedingsstoffen het best bewaard blijven. En er zijn geen onnodige e-nummers en smaakversterkers gebruikt. Verder is ons advies om gematigd met zout om te gaan. Ook bij een magnetron maaltijd want anders wordt zelfs een magentronmaaltijd onmogelijk gezond.

  1. Duurzamer

Magnetron eten is overwegend kant en klaar. Dit is bijna altijd duurzamer dan thuis koken omdat een productiekeuken erg efficiënt is. Wat resulteert in zeer minimale voedselverspilling. Bij diepvriesmaaltijden voor de magnetron wordt de voetafdruk zelfs nog kleiner. Diepvries betekent namelijk lang(er) houdbaar waardoor de kans vermindert dat jouw magnetron maaltijd in de prullenbak eindigd. Voedselverspilling is een enorm probleem en het verminderen daarvan is een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

  1. Lekkerder

Een gezonde magnetronmaaltijden hoeft niet automatisch lekker te zijn. Maar het sluit elkaar ook zeker niet uit. Let tijdens je oriëntatie en/of aankoop op dat de maaltijden door een voedingsdeskundige is samengesteld en door chefs is gemaakt. Zo verzeker je jezelf van het beste uit beide werelden. 

  1. Gemakkelijker

De beste magnetronmaaltijden scoren dus hoog in gezondheid, duurzaamheid en smaak, zonder dat op gemak wordt ingegeven. Precies wat je anno 2022 van magnetron eten verwacht.

Ben je opzoek naar een magnetron maaltijd die zowel gezond, duurzaam en lekker is? In onze shop vind je een breed scale aan klassiekers en vernieuwende maaltijden.


Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.