Klimaatmars 
2021

November 06

-

By Joost Esser

Delen op

If not you who? If not now when?

Afgelopen weken zijn er wereldwijd tientallen klimaat protesten geweest. Zo ook vandaag in Amsterdam. In totaal zijn er miljoenen mensen de straat opgegaan die hun zorgen over een verloren toekomst middels een vredige mars hebben uitgesproken.

Mensen die net als wij niet geloven dat we op dezelfde voet door kunnen gaan. De 2021 United Nations Climate Change Conference kan in Glasgow geschiedenis schrijven als we de juiste keuzes maken en tot een toekomstbestendig akkoord komen.

Voor iedereen die de straat op is gegaan; bedankt! Bedankt dat je niet bij de pakken neer bent gaan zitten. Geweldig dat je jouw stem laat horen wanneer deze het hardst nodig is. Brussel, Glasgow en de rest van de wereld: luister alsjeblieft naar redelijkheid. Het is tijd om de zin van de onzin te scheiden en wijze keuzes te maken. Nu we nog de luxe hebben om die keuzes te maken.

Samen kunnen we de wereld, of beter gezegd het wereldwijde ecosysteem, een 2de kans geven.

  • Stop fossiele brandstof

  • Belast de vervuilers

  • Stimuleer plantaardig eten

  • Zet harder in op duurzame energie

  • Investeer in biodiversiteit


Benieuwd wat jij kan doen om je leven te verduurzamen? Begin waar je bent. Gebruik wat je hebt. Doe wat je kan.


Wil je graag je stem laten horen? Lees meer

Wil je meer weten over de invloeden van onze klimaatcrisis? Lees meer

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.