Ons 
eerste 
jubileum. 
Je 
leven 
na 
365 
Plant 
B 
maaltijden?!

December 02

-

By Joost Esser

Delen op

Interview met Giel Beelen

Giel is een klant van het eerste uur. En in toeval geloven we niet. Dus nadat Giel een aantal keer had besteld, hebben we intern kort overleg gehad en de stoute schoenen aangetrokken. Na een kort telefoongesprek waren we eruit. Resulterende in een mooie samenwerking waarbij Plant B de vriezer van Giel al 12 maanden goed gevuld houdt en wij zo nu en dan een shout-out krijgen via zijn instagram account. En ons 1 jarige jubileum vonden we een leuk moment om onze wederzijdse liefde, middels een interview, openbaar te maken. Veel leesplezier.

Waarom ben je plantaardig gaan eten?

Een tijdje terug zat ik minder lekker in mijn vel. Ik heb me toen volledig (zoals met de meeste dingen die ik doe) gestort op sporten. Het doel was een sixpack. Hier heb ik mijn hele levensstijl op aangepast. Inclusief het achterhaalde kip, rijst en ei dieet. Man wat kwam dat mijn neus uit. Na het behalen van mijn doel wilde ik dan ook niets liever dan het roer volledig omgooien. En ik kon me geen grotere switch bedenken dan volledig plantaardig eten. Ik ben toen een Vegan Challenge (30 dagen 100% vegan eten) met mezelf aangegaan. Dit was niet eenvoudig maar ik kon het opbrengen, ook na de initiële 30 dagen. Dus ik ben lekker doorgegaan.


Na het zien van de geweldige documentaire Gamechangers was ik helemaal om. Mijn primaire motivatie om plantaardig te eten is altijd mijn eigen gezondheid geweest en deze geweldige documentaire bevestigde mijn drijfveren.

Tegelijkertijd ben ik door mijn bewustwordingsproces, wat ik met KUKURU ben ingeslagen, dingen ook energetisch gaan zien. Zo stelde ik mezelf in dit geval de vraag: Giel hoe goed is de negatieve energie die vrijkomt bij het slachten van dieren nou écht voor je? Het antwoord hierop mag voor zichzelf spreken.

Plant B wil de wereld een 2de kans geven door mensen net zo enthousiast te maken over plantaardig eten als wij. Welke verandering zou jij graag zien om ons voortbestaan veilig te stellen?

Ja, dat is verbonden zijn met jezelf. Écht luister naar jezelf. Want meer verbinding met jezelf is meer verbinding met de wereld. Met KUKURU (een platform wat mensen middels inspirerende podcast en webinars helpt om meer uit zichzelf te halen) geven we geen handvatten om je beter te voelen. Maar juist om beter te leren voelen. Ik weet zeker dat je daardoor automatisch beter gedrag gaat vertonen. Alles is namelijk liefde. Dit is echte hippieshit maar ik kan het niet anders verwoorden. Als je verbonden bent met jezelf zal alles daarmee in lijn komen te staan.

Wat is het effect van 1000 Plant B maaltijden?

In mijn geval, dat je nog gemakkelijker wordt. Mijn drive om te koken is nooit groot geweest. Haha, gemak dient de mens. Mede door Plant B is het voor mij te doen geweest om een gezonde plantaardige levensstijl al meer dan één jaar vol te houden. Er is veel keuze door jullie wisselende menu en er zit enorm veel smaak aan de maaltijden. Ik voel gewoon aan mijn lichaam dat ik goed bezig ben. En als sporter scan ik altijd even de macro waarde en de eiwitten, koolhydraten en vezels zijn dik in orde.


Wat is je favoriete opwarm methode?

Dat is de magnetron, maar door allerlei spookverhalen ben ik overgegaan naar de oven. Maar door jullie laatste artikel en door wat eigen onderzoek ben ik weer over op mijn geliefde magnetron.


Tips om plantaardig eten vol te houden?

Wees lief voor jezelf. Doe het in kleine stapjes. Maar blijf jezelf uitdagen en proberen.

Wat mij ook enorm heeft geholpen is door in het begin tijd te investeren in waar in de supermarkt gezonde vegan producten liggen. Dit gaat je uiteindelijk super veel tijd schelen en maakt je leven super easy.

En mijn laatste tip. Mensen gaan je veel vragen stellen wanneer ze erachter komen dat je bewust (vaker) plantaardig eet. Zo zullen ze discussies met je willen voeren. Trek het je vooral niet persoonlijk aan. Lach er om en blijf bij jezelf. Je hebt je niet te verantwoorden.

En het belangrijkste veel plezier. Ik heb me nog nooit zo energiek en goed gevoeld. Dat gun ik iedereen.

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.