The 
magic 
combination: 
Goede 
voeding 
& 
sport 

Januari 04

-

By Joost Esser

Delen op

Niks leukers dan mensen versnellen in hun goede voornemens. Want als je echt grote stappen wil zetten moet je dat samen doen. En zo geschiedde het.

Jerrel Baas (met zo’n achternaam heb je heb natuurlijk meteen mijn aandacht) van Run2Day belde ons een paar maanden geleden op. Voor iedereen die nog niet bekend is met Run2Day. Zij geloven dat iedereen kan hardlopen. En doen er alles aan om mensen te helpen hun doelen te realiseren met het beste advies en de beste run gear. Geen poespas dus maar met oprechte passie en kennis over rennen mensen verder helpen. Hun slogan ‘Door runners voor runners’ is er dan ook die het goed doet bij Nederlanders. Niet lullen maar poetsen.  

Terug naar Jerrel. “Hey, jullie doel is toch ook om mensen te stimuleren om gezonder te leven?!” 

Dit was een inkoppertje natuurlijk. Al snel kwamen we er achter hoe mooi voeding en sport elkaar aanvullen. Met onze samenwerking willen we één boodschap laden. De combinatie van gezonde voeding en genoeg fysieke training versterkt elkaar.

Waarom is de combinatie van goede voeding en sport dan zo belangrijk? 

Het succes van je workout staat of valt met de juiste voeding. De juiste voeding is natuurlijk niet een universeel gegeven. Maar onderzoek heeft de afgelopen jaren wel duidelijk gemaakt dat niet dierlijke maar juist plantaardige eiwitten je sportprestaties verbeteren.

MMA vechter James Wilks, de zusjes Williams, fietser Dotsie Bausch, 6-voudig wereldkampioen formule 1 Lewis Hamilton, ultraman sensatie Rich Roll, Pro NFL speler Derrick Morgan, de lijst is oprecht eindeloos, lieten het zien.


Een plantaardige voedingspatroon wordt door deze pioniers als een van de belangrijkste factor gezien die bijdraagt aan hun succes en snelle herstel na blessures. Dus is een plant-based dieet inderdaad zo goed voor sporters? Jazeker. Meer inspiratie nodig?

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.