Wat 
is 
een 
goede 
maaltijd 
voor 
het 
sporten?

Januari 11

-

By Myrthe van der Vlis

Delen op

We weten steeds beter wat ons lichaam nodig heeft. In grote lijnen is dit voor iedereen hetzelfde maar elk lichaam verschilt en niet iedereen heeft hetzelfde sport doel. Zo adviseren wij een yogi een ander dieet dan een bodybuilder.

Een succesvolle workout staat of valt met een goede maaltijd voor en na het sporten. Zo is een gezonde maaltijd voor het sporten gebalanceerd en eet je gevarieerd waarmee je zeker de juiste calorieën en voedingswaarden binnen krijgt.

Wanneer je als atleet grote stappen wil zetten in je sportprestaties, is het slim om op zoek te gaan naar de beste maaltijd voor het sporten. Bij het optimaliseren van je voeding ga je op micro- en macronutrienten de juiste voedingstypes combineren.

Is er één type goede maaltijd voor het sporten?

Nee, de wensen voor een goede maaltijd voor het sporten verschillen van dag tot dag. Soms heb je een hele zware work-out waar de maaltijd op moet worden aangepast. Maar het kan ook zijn dat je minder tijd hebt en er daarom beter aan doet om snelle maaltijd voor het sporten te nemen.

Je ziet bij verschillende sporten dat de wens ontstaat om in de aanloop naar een wedstrijd droger te worden. Een lagere BMI zorgt ervoor dat je in een gunstigere klassen mag deelnemen, bijv. wanneer je een ring in stapt voor bokswedstrijd. Het is raadzaam om in dit geval een lichte maaltijd voor het sporten te nemen.

Ben je opzoek naar een goede maaltijd voor het sporten? Kijk dan even bij onze vegan sporters maaltijdbox. 

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.