November 09

-

By Joost Esser

Delen op

3 op de 4 Nederlanders eet te weinig groente

Nederlandse volwassenen zijn eigenlijk een soort peuters: we eten alles liever dan groente. Aldus de Quest.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) berekende dat we in Nederland gemiddeld 3 kilo eten en drinken. Het grootste deel daarvan bestaat uit dranken. Verder zijn we dol op zuivel en brood maar helaas blijven groenten blijven en beetje achter.

75% van Nederland eet dagelijks 90 gram te weinig groente. En dat is jammer want je kunt het best de groenteboer als apotheek gebruiken.

Het voedingscentrum adviseert om minimaal 250 gram groente per dag te eten en dat is niet voor niks. Je komt anders simpelweg niet aan je voedingsvezels, vitaminen en mineralen. 

Daarom hebben al onze gerechten minimaal 200 gram groente. Zo zit je met één maaltijd al bijna op je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast selecteren wij onze groenten speciaal op hun voedingswaarden, zodat je een mooi gebalanceerde totaal maaltijd hebt.

#eatyourveggies

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.