maaltijdbox voor kersverse ouders

Met een pasgeboren baby kan goed en regelmatig eten een uitdaging zijn. Een gebrek aan tijd en zin om boodschappen te doen of te koken, leidt al gauw tot een snelle hap van iets dat nog in de kast ligt, eten bestellen, of zelfs helemaal niet eten. Terwijl een voedzame maaltijd voor kersverse ouders juist essentieel is om op de been te blijven en optimaal te herstellen.

Ontzorgt

Hersteltijd

Gezond

Normale porties

Volkoren granen

Volkoren granen, zoals spelt, zijn een bron van vezels en daarmee de perfecte koolhydraat om het herstel van het lichaam te bemoedigen en spiervermoeidheid tegen te gaan. Daarnaast is constipatie een veelgehoorde bijkomstigheid van postpartum hormonen en eventuele medicatie, dus lekker veel vezelrijk voedsel is geen overbodige luxe.

Zout eten

Het is essentieel om na de bevalling veel zoute maaltijden te eten, zoals stomende curry’s en verwarmende roerbakgerechten, om de mineralen in je lichaam weer op pijl te brengen.

Dadels

Staan bekend als het meest natuurlijke en gezonde ‘snoep’ dat de natuur kent, omdat je er een snelle energie boost van krijgt. Blend ze dus vooral door je maaltijden, smoothies en zelfgemaakte sausjes, of gebruik wat kant en klare dadelstroop.

Essentiële Vetzuren

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lage omega 3 verhoudingen verband houden met postpartum depressies. Bijvoorbeeld walnoten zijn zowel super voedzaam als een geweldige bron van omega 3 vetzuren, tjok vol vezels, koper, mangaan, vitamine E en antioxidanten.

8 Maaltijden in deze box

Smooth Orzo Pomodori (2x)

Deze pasta zit boordevol smaak en is lekker smeuïg mals. Een klassieke gehaktbal met een vegetarische twist.