Easy 
vegan 
recipes, 
that 
will 
save 
your 
life

Maart 01

-

By Joost Esser

Delen op

Kan dat eigenlijk wel, gezond en makkelijk? Duurzaam en snel? Gebalanceerd en toch gevarieerd? Appeltje eitje! Met de juiste essentials in huis kan iedereen snel vegan eten. 

Ik realiseer me steeds vaker dat de grootste kracht van vegan eigenlijk easy is. Dus niet de lage voetafdruk of gezondheidsvoordelen. Nee juist het gemak van plantaardig eten maakt het zo’n perfecte match met de huidige tijdsgeest. Dus voor iedereen met een drukke agenda die makkelijk gezond en duurzamer wil leven. Opletten :)

Hieronder mijn favoriete easy vegan recipes

Voor een snel vegan recept zijn de vriesverse ingrediënten; spinazie, brocollic, bloemkool en tuinbonen een perfecte basis. En je favoriete ingeblikte bonen, kokosmelk en tomaten net zo min. Standaard in huis dan grijp je nooit mis. Daarbij zijn verse kruiden als peterselie, koriander en gember en must en verse citroen, limoen, avocado en tomaatjes evenmin. 

Mijn all time favorite easy vegan recipes. Creamy Broccoli Vegan Pasta

Het is een beetje gek om in een blog over makkelijke maaltijden te benadrukken dat dit een snel vegan recept is. Maar guys écht, deze romige topper staat binnen 20 minuten op tafel. En heeft mijn leven met jonge kinderen al menigmaal gered.

Instructies:

  1. Kook je favoriete pasta. Ga voor schelpjes of orzo als je een keer iets bijzonders op tafel wil zetten.

  2. Je maakt deze hemelse saus met geblende witte bonen, citroensap en voedingsgist. Breng op smaak met chili vlokken, zout en peper.

  3. Fruit een grote ui en 100 gram broccoli per persoon. 

  4. Meng de pasta en groenten lekker door elkaar en giet de romige veganistische pastasaus erover.

Mijn laatste easy vegan recipes ontdekking:‘De 4,5 minuten boerenkool, tofu en kikkererwten curry’! De naam kan nog wat werk gebruiken.

Een belachelijk makkelijke maaltijd met een mooie bite van de tofu en zacht contrast met romige saus van kokos en boerenkool. Server met je favoriete brood.

Instructies:

Je begint met het afgieten van de tofu (vergeet niet om deze af te drogen, echt droog vrij). Daarna snij je de tofu in stukjes van 1 m2 en verwijder je de harde steel van de boerenkool. Hak de gember in hele kleine stukjes en spoel de kikkererwten mooi schoon.

Pak een grote platte pan, verhit deze op een hoog vuur en schenk er olie in. Wees niet te zuinig ;). Bak de tofu 2 minuten totdat deze mooi rondom bruin is. Gooi er en julien ui bij, de boerenkool en gember. Na 1 minuut mogen je favoriete Indiase specerijen erbij (komijn, zout, chili vlokken, kerrie en peper is een must) en een paar flinke eetlepels tamari.

Als de groente wat zijn geslonken mogen de kokosmelk, kikkererwten en tomaten erin. Proef altijd of alles mooi op smaak is. Easy vegan does it!

©The all-day kitchen

En voor de lekkerste easy vegan oven recipes moet je even op het onderstaande artikel kijken.

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.