Looking 
for 
an 
easy 
vegan 
dinner?

Maart 01

-

By Joost Esser

Delen op

Plantaardig eten is ongekend populair geworden vanwege de gezondheidsvoordelen en hoge mate van duurzaamheid. De Israelische, Marokkaanse en Indiase keuken waren ons 10 jaar geleden nog zo goed als onbekend. Maar door de opmars van vegan eten doen we ons dagelijks massaal te goed aan deze exotische en overwegend easy vegan meals. Het leven wordt er letterlijk leuker en gezonder van.

Major win of zitten er ook nadelen aan vegan eten?

Om een nieuwe goede voornemen vol te houden is het belangrijk dat het je niet té moeilijk wordt gemaakt. Zo kan het best wel overweldigend zijn om nieuwe gerechten te leren koken en met nieuwe (plantaardige) ogen te winkelen. Vele van ons zijn dan ook opzoek naar een easy vegan dinner. Geluk zijn er steeds meer easy vegan meals. 

Gaat een easy vegan dinner te kosten van de kwaliteit of gezondheid?

Soms wel, zo zijn vleesvervangers niet altijd even gezond vanwege het hoge zout percentage en de smaakversterkers. Maar plantaardige vleesvervangers zijn in de meeste gevallen nog steeds veel gezonder dan het vlees uit de bio industrie.

Vanuit ethisch en duurzaamheidsoogpunt scoren vleesvervangers natuurlijk altijd vele maar hoger dan wel vlees dan ook.

Turning fast food into fast good

Gemak en snelheid staan al lang niet meer synoniem voor ongezond eten. Zo is er binnen fast food een opmars gaande van vriesverse plantaardige maaltijden. Deze easy vegan dinner’s hebben een revolutie ontketend. Let’s turn fast food into fast good!

Naast het aanbod van avondeten is er ook ontbijt of een easy vegan lunch. Mijn persoonlijke favoriet is een easy vegan curry. Voor deze heerlijke gezonde hap mag je me wakker maken. 

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.