De 
heerlijke 
Taj 
ma 
Dahl.🍽️

Maart 26

-

By Myrthe van der Vlis

Delen op

In de spotlight: De heerlijke Taj ma Ma Dahl. 🍽️

De Taj ma Dahl, dit hoe we hem maken!

Voor de dahl maken we eerst een boemboe van gember, ui, knoflook, chilipeper, verse koriander en rode paprika. Vervolgens bakken we dit aan met kurkuma, karwijzaad en mosterdzaad. Als het heerlijk begint te geuren, blussen we het af met romige kokosmelk. Dit vormt de basis voor onze heerlijke dahl. Vervolgens laten we de linzen urenlang pruttelen in dit goddelijke mengsel, tot ze uit elkaar vallen en er een romige, zachte saus ontstaat. Daarna voegen we lekker veel gegrilde groenten toe en toppen we het af met onze kokos bacon. Echte umami-bommetjes van kokosvlokken, tamari, gerookt paprikapoeder en plakkerige agavesiroop.

Deze maaltijd is een echte krachtpatser. Bruine rijst, linzen en broccoli zijn namelijk niet alleen super vezelrijk, maar bevatten ook nog eens veel ijzer. En de vitamine C in de paprika zorgt ervoor dat je lichaam het ijzer extra goed opneemt.

Bon appétit

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.