Hallo 
zomer! 
5x 
vegan 
asperge 
recepten.🌱🍴

May 14

-

By Myrthe van der Vlis

Share on

Van romige aspergesoep tot frisse aspergesalades, we hebben voor elk wat wils gevonden om te genieten van dit witte goud op een manier die goed is voor jezelf én de planeet. Dus scroll naar beneden voor onweerstaanbare vegan aspergerecepten.

  1. Asperges uit de oven met couscous, falafel en citroen-tahini. Ga voor volkoren couscous voor extra vezels.

https://www.culy.nl/recepten/asperges-uit-de-oven-vegan/

  1. Romige lentepasta met asperges, prei en doperwten. Gebruik een biologische citroen en rasp ook wat van de schil door de saus voor extra wouw effect.

https://www.dehippevegetarier.nl/gezonde-vegetarische-recepten/soort-groente/vegetarische-recepten-met-asperges/romige-lentepasta-met-witte-asperges-en-doperwten/ 

  1. Aspergesoep gemaakt van de schillen. Gooi deze dus niet weg! De room uiteraard vervangen voor plantaardige room en serveer met knapperig bruin brood en kruidenboter.

https://vegarecepten.com/schillen-aspergesoep-maken/ 

  1. Romige risotto met asperges, prei, venkel, bieslook en amandel. Wij voegden witte wijn toe aan de risottorijst voordat we de bouillon erover heen goten en vervingen de burrata voor extra plantaardige parmezaanse kaas en reepjes zongedroogde tomaat. 

https://www.cielstabletales.nl/hoofdgerechten/romige-risotto-met-witte-asperges-prei-venkel-bieslook-amandel-en-burrata?rq=Asperges 

  1. Salade van geroosterde asperges met kervelvinaigrette. Serveer de asperges lauwwarm op een bedje van veldsla.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190502_00103769 


Enjoy!

Related articles

Stay tuned

The story behind our boxes goes further than you might think and the ambitions are grand but realistic. We like to keep you informed through our free newsletter.

Follow us..

Stay up to date via the Vood socials.