De 
magnetron, 
zo 
gek 
nog 
niet

September 21

-

By Dana Smits

Share on

Is de magnetron gevaarlijk voor je gezondheid? Komen er schadelijke stoffen vrij? Is de straling kanker verwekkend? Deze aannames worden vaak genomen waardoor mensen een negatief beeld hebben over de magnetron. Maar is de magnetron echt zo slecht? 

Werking van de magnetron

De magnetron verhit eten door middel van microgolven. Een microgolf, ook wel radiogolf, is een elektrische en magnetische energie met een lage frequentie. Deze golven brengen de vochtdeeltjes in het eten in beweging en door wrijving komt er warmte vrij.

Straling

De stralingen van de magnetron zijn elektromagnetisch. De golven van deze straling hebben een lage frequentie en zijn hierdoor niet gevaarlijk voor je gezondheid. In het kopje hierboven wordt nadrukkelijk uitgelegd dat de enige functie van de straling is om de vochtdeeltjes heel snel te laten bewegen. Hierdoor wordt eten en drinken wat je in de magnetron stopt warm. Andere voorbeelden van elektromagnetische straling zijn telefoons, televisie- en radiozenders. En deze zijn ook niet schadelijk voor je.

Elektromagnetisch versus radioactief

Vaak ontstaat er verwarring over elektromagnetische straling en radioactieve straling. De laatste straling heeft een hoge frequentie van radiogolven en kunnen je cellen beschadigen waardoor de kans op kanker vergroot wordt. Ook komen er bij deze straling schadelijke stoffen vrij. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de elektromagnetische straling van de magnetron ongevaarlijk is. Deze microgolven zijn dus niet radioactief. Eten en drinken opwarmen in de pan of in de oven is net zo veilig als in de magnetron.

Populariteit van de magnetron

‘De magnetron behoort tot een van de beste uitvindingen van de afgelopen eeuw’ aldus Culy. Het is  ontzettend multifunctioneel. Je kan er namelijk in bakken, koken, grillen en opwarmen. Daarbij komt drank en eten kwalitatief uit de magnetron en is het super snel klaar. De magnetron is hierdoor de ideale oplossing als je een druk leven leidt. 

Kortom, is de magnetron een geweldige tool om op een gemakkelijke manier kwalitatief te leven.

Related articles

Stay tuned

The story behind our boxes goes further than you might think and the ambitions are grand but realistic. We like to keep you informed through our free newsletter.

Follow us..

Stay up to date via the Vood socials.