Gezond 
avondeten 
en 
toch 
snel 
klaar?

January 10

-

By Joost Esser

Share on

Wat gaan we eten vanavond? Pfff, ik heb even geen inspiratie, maar wil wel iets gezonds eten. De afgelopen tijd echt niet opgelet en wil me weer lekker in m’n vel voelen. Alleen ik heb zó geen zin om te koken. Heb een super drukke dag gehad en ben echt te moe om mijzelf nog uit te sloven achter het fornuis. Weet je wat, laten we anders gewoon wat bestellen.

Komt je dit herkenbaar voor? Voel je niet bezwaard je bent namelijk niet de enige. Benieuwd hoe je dit gemakkelijk kunt oplossen? Lees dan vooral even door.

Gezond

Wat is gezond? Er zijn tegenwoordig zoveel opinies en food guru’s. Er bestaan duizenden kook-, dieet- en lifestyle boeken die allemaal vertellen hoe je het gezondst kunt eten en leven. Maar door al die adviezen zie ik soms door de bomen het bos niet meer.

Gelukkig zijn sommige dingen nog steeds waarheid als een koe. Namelijk: eet gematigd, afwisselend en overwegend groente en fruit. Stichting Voedingscentrum Nederland adviseert vooral volkoren, meer plantaardig en minder vlees te eten, zachte en vloeibare vetten te gebruiken, drank zonder suiker te drinken en niet te veel en te vaak te eten. Dit verlaagd de kans op vroegtijdig overlijden, hart- en vaatziekten en diabetes en verhoogt je weerstand.

Snel

Hoe makkelijk zou het zijn, als je zelf geen inspiratie meer hoeft op te doen voor wat je gaat eten. En hoeveel tijd zou jij besparen wanneer iemand anders voor jou zou koken?

Ik heb de ideale oplossing gevonden. Plant-based kant-en-klaar maaltijden. Er zijn verschillende merken die zich hier op hebben gefocust. Je bestelt de maaltijden gemakkelijk online en ze worden aan huis bezorgt.

Duurzaam

We hebben het natuurlijk over gemakkelijk gezond eten maar misschien vind je het ook belangrijk dat je maaltijd duurzaam is.

Meer plantaardig eten, zoals het voedingscentrum adviseert, is naast je gezondheid namelijk ook goed voor de wereld. Er is veel land, water en voer nodig om het vee te verzorgen. En deze dieren zorgen door hun boeren, scheten en mest voor veel uitstoot van broeikasgassen.

"Vegan eten bestellen", zelf hou ik altijd meer van de term plantaardig. Vegan of veganistisch klinkt een beetje als een exclusieve club en zo wordt het in mijn ogen onnodig hoogdrempelig voor nieuwkomers. Wanneer je kwalitatieve veganistische kant en klaar maaltijden wilt bestellen is het handig om hierop te letten.

 1. Worden de maaltijden in een eigen keuken gemaakt of uitbesteed aan een fabriek?

 2. Zijn de maaltijden vers of vriesvers? Vooral met bezorging en bij supermarkten zijn de "verse" maaltijden vaak een paar dagen oud.

 3. Worden de maaltijden op een duurzame manier bezorgd?

 4. Worden ingrediënten lokaal ingekocht?

 5. Welke porties worden er gehanteerd? Volwassen hebben tussen de 450 - 480 gram nodig.

Vegan eten bestellen

 1. Onze maaltijden zijn ontworpen door voedingsdeskundigen

 2. Er zit minimaal 200-250 gram groente in, is zoutarm en bevat geen smaakversterkers (super gezond)

 3. Je hoeft je deur er niet voor uit, de vriesverse maaltijden worden aan huis geleverd

 4. Onze vriesverse maaltijden worden dagelijks gemaakt door chefs

 5. Vegan eten bestellen is boven alles leuk, dus we komen wekelijks met nieuwe maaltijden

 6. Onze verpakking is gemaakt van gerecycled papier

 7. Krijgt waar voor je geld. De porties zijn 25%+ groter dan het gemiddelde (voldoende voor 2 kleine eters)

 8. Normaal (480g) en large (740g)

Related articles

Stay tuned

The story behind our boxes goes further than you might think and the ambitions are grand but realistic. We like to keep you informed through our free newsletter.

Follow us..

Stay up to date via the Vood socials.